Wonen in Duitsland

Staat het huis van uw dromen in Duitsland ?

Het huis van uw dromen vinden. Dat is tegenwoordig een hele kunst. De huizenprijzen in Nederland zijn hoog. Het huis van uw dromen wordt daardoor steeds moeilijker te vinden. De woningmarkt stopt niet bij de grens. Misschien hebt u er al wel eens over gedacht hoe het is om in Duitsland te wonen. Meer huis en meer ruimte bij het huis dan in Nederland en dat voor hetzelfde geld als uw huidige woning. Of zelfs nog goedkoper. Een beetje eng is het ook wel. Wonen over de grens. U zou wel eens van gedachten willen wisselen met iemand die weet hoe dat gaat met een huis kopen in Duitsland. Iemand die de woningmarkt daar uitstekend kent en weet hoe het onderhandelingsproces daar gaat. Iemand die weet waar je in Duitsland écht om moet denken. Die de tips en trucs uit eigen ervaring kent.

Oostmakelaardij.nl heeft die kennis en ervaring in huis. Zij kent de woningmarkt aan beide kanten van de grens. Die kennis en ervaring is opgedaan gedurende meer dan 15 jaar. Zij spreekt de Duitse taal en kent de gebruiken tot in de puntjes. Heel veel mensen gingen u al voor. Zeker in de plaatsen niet te ver over de grens zult u een aanzienlijk aantal Nederlanders tegenkomen.

De Duitse gewoontes zijn anders dan we in Nederland kennen. Een bord in de tuin om te laten weten dat een huis te koop is. In Nederland is dat heel gewoon maar in Duitsland gebeurt dat vaak niet. In Duitsland heeft de makelaar van oudsher een prominentere plek in het onderhandelingsproces dan in Nederland. Of neem de financiering: Duitse banken hanteren andere leennormen dan Nederlandse banken. De huizen zijn door de bank genomen in Duitsland een stuk goedkoper. Daar staat tegenover dat Duitse banken niet gauw een volledige financiering voor een woning zullen geven wat in Nederland nog wel mogelijk is. Een huis kopen in Duitsland heeft zeker voordelen maar vergt wel dat u zich goed laat voorlichten.

Overweegt u om een huis in Duitsland te kopen dan is het goed om voor ogen te houden hoe u uw leven verder denkt in te gaan richten. Blijft u vooral op Nederland gericht voor uw werk? Hoe zit het met de school voor de kinderen en waar gaat u naar de huisarts als die nodig is? Of werkt u misschien al in Duitsland en zoekt u daar een school voor de kinderen? In het laatste geval komt het er direct al meer op aan dat u de Duitse taal goed spreekt en weet hoe dingen in Duitsland werken. Als u even door denkt zijn er meer vragen te stellen. Wat als u werkloos wordt en bouwt u nog wel AOW op? Een ervaren makelaar kan u daar meer over vertellen.

Voor uw huis zelf maakt het niet uit of u zich wel of niet op Nederland blijft oriënteren. Natuurlijk is de reisafstand belangrijk. Blijft u in Nederland werken dan zult u eerder een huis dichtbij de grens zoeken. Heeft u uw werk in Duitsland dan kan het zomaar zijn dat uw huis verder van de grensstreek staat. In het algemeen geldt dat woningen die wat verder van de grens liggen goedkoper zijn. Waar uw droomhuis ook staat in Duitsland, u wilt er zeker van zijn dat u geen miskoop doet. Dat u de bijkomende kosten vooraf weet en dat u de juiste verzekeringen afsluit zonder achteraf te bemerken de u de absolute hoofdprijs hebt betaald. Begeleiding en advies van een ervaren makelaar is daarbij onmisbaar. Begeleiding en advies die verder gaan dan alleen een huis kopen.

Zorg dat uw droomhuis ook echt het huis van uw dromen wordt en neem eens geheel vrijblijvend contact op met Oostmakelaardij.nl. Zij helpen u graag om te kijken of uw droomhuis in Duitsland echt bestaat en binnen uw mogelijkheden ligt.