Een huis in Duitsland

Er zijn ongelooflijk veel redenen op te noemen waarom mensen die oorspronkelijk in Nederland woonden, nu in Duitsland zijn gaan wonen. Zo is het sociale klimaat er veel prettiger en is het ook goedkoper wonen en leven in Duitsland. Alleen al als je een huis koopt, ben je stukken voordeliger uit dan in Nederland. Kijk maar eens op Oostmakelaardij.nl. Ook wanneer een stuk grond wil kopen en zelf wil bouwen, is dat bij onze Oosterburen veel voordeliger dan bij ons.

Huis in Duitsland

Het klink als een sprookje, maar de huizen in Duitsland zijn vrijwel allemaal ongekend ruim. Buiten de grote steden om, beschik bijna ieder huis over een ruime tuin en een eigen garage waar je de auto in kwijt kunt. En het mooiste is dat je zo’n huis koopt voor de prijs waar je in Nederland net een rijtjeshuis kunt kopen. Je zult tussen het aanbod van Oostmakelaardij.nl dan ook niet snel rijtjeshuizen vinden. Daarnaast zul je versteld staan van de ongekend lage prijzen die je over de grens betaalt voor een huis.

Bouw zelf

Natuurlijk kun je ook zelf bouwen in Duitsland. Er is hier namelijk nog meer dan genoeg ruimte en daardoor ook ontzettend veel bouwgrond beschikbaar. Bovendien liggen ook de prijzen daarvan erg laag. Waar je in Nederland al snel 300-400 euro per vierkante meter betaalt voor bouwgrond, begin het in Duitsland al vanaf 75 euro per vierkante meter. 200 euro per vierkante meter is er echt een topprijs op waarschijnlijk een toplocatie.