Huis Duitsland

Huis kopen in Duitsland?

Het is een opvallende trend die we de laatste jaren steeds verder toe zien nemen. Er zijn namelijk ontzettend veel Nederlanders die er voor kiezen om niet langer in eigen land te gaan wonen, maar net over de grens met Duitsland. Vaak blijven deze mensen zelfs gewoon werken in Nederland. De meeste Nederlanders die in Duitsland gaan wonen, zijn echter mensen die al met pensioen zijn. Maar hoe komt dat nu eigenlijk? Waarom zijn huizen in Duitsland nu eigenlijk zo ontzettend populair? Er zijn twee belangrijke redenen te noemen, die we hieronder zullen bespreken.

Het is goedkoper!
De eerste en misschien wel meest belangrijke reden om in Duitsland te gaan wonen? Het is veel goedkoper dan in Nederland! Allereerst liggen de huisprijzen veel lager. Neem maar eens een kijkje bij een aanbieder als Hollandimmocenter.com en je achterover vallen van de lage prijzen in vergelijking met Nederland. Dat geldt overigens niet alleen voor de huizen: ook de boodschappen en de benzineprijzen liggen bij onze Oosterburen veel lager!

Veel ruimte!
En er is nog iets anders wat direct opvalt als je het Duitse aanbod bij Hollandimmocenter.com bekijkt. Alle huizen hebben namelijk veel meer ruimte. De wijken zijn in Duitsland erg ruim opgezet. Dat heeft onder andere tot resultaat dat je bijna bij ieder huis beschikt over een eigen, ruime tuin én over een eigen garage waar je de auto in kwijt kunt. Daarbij heerst er in Duitsland een veel socialer klimaat waarbij buren ook elkaars vrienden zijn.