Huis kopen in Duitsland

Ben jij ook iemand die twijfelt om over de grens bij onze Oosterburen te gaan wonen? Je bent echt niet de enige die er over denkt om een huis te kopen in Duitsland. Er is dan ook meer dan genoeg aanbod. Alleen al bij Oostmakelaardij.nl vind je talloze huizen in Duitsland. Wat direct opvalt is de lage prijs van deze huizen. De prijzen van de woningmarkt liggen daar nu eenmaal veel lager dan in Nederland. Er zijn echter nog veel meer redenen te noemen om in Duitsland te gaan wonen. Welke? We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Beter belastingklimaat

Je hoort mensen in Nederland vaak klagen over de belastingen. In Duitsland is het belastingklimaat echter veel voordeliger dan bij ons. Je betaalt bijvoorbeeld veel minder gemeentelijke belastingen en wanneer je in Nederland blijft werken, kun je ook nog eens de hypotheekrente blijven aftrekken. Verder profiteren vooral gepensioneerden van ontelbaar veel voordelen als het op belasting aankomt.

Goedkoop autorijden
Ook autorijden is in Duitsland veel voordeliger. Je betaalt bijvoorbeeld veel minder wegenbelasting en al helemaal geen BPM. En alsof dat nog niet genoeg is, is de benzine in Duitsland ook nog eens goedkoper. Je bespaart dus ontzettend veel op autorijden.

Goedkope huizen
De belangrijkste reden voor veel mensen om bij Oostmakelaardij.nl een huis in Duitsland te kopen, blijft echter dat de huizen, de bouwgrond en het zelf bouwen van een huis ontzettend voordelig is, vooral als je het vergelijkt met de prijzen in Nederland.