Huis te koop in Duitsland! Maar waarom zou je er een kopen?

Wij Nederlanders hebben een redelijk goede band met onze Oosterburen. Op het Eurovisie Songfestival geven wij elkaar punten, met voetbal proberen wij elkaar (als wij niet tegen elkaar spelen) te steunen enzovoort. Maar heb je er ooit over nagedacht om echt in Duitsland te gaan wonen? www.Oostmakelaardij.nl beschrijft het actuele aanbod van huizen in Duitsland, neem er eens een kijkje!

Voordelen van het wonen in Duitsland

Waarom zou je eigenlijk in Duitsland willen wonen? Zoals je weet zijn de huizen in Nederland best wel duur. Voor twee ton heb je een mooie eensgezinswoning. Maar in Duitsland zijn de huizenprijzen veel lager. Voor twee ton of minder heb je daar een mooie, vrijstaande woning. Erg fijn dus.
Natuurlijk zijn ook andere dingen in Duitsland goedkoper, zoals de benzine. Nu hoef je dus niet iedere keer de grens over te rijden maar kan je gewoon aan het einde van jouw eigen straat tanken.

Wanneer in Duitsland wonen?

Een grote woning voor niet veel geld, dat klinkt natuurlijk redelijk aantrekkelijk. Maar is het wel verstandig als je kinderen hebt? Die groeien dan wel echt in een Duitse cultuur op. Het is heel begrijpelijk als je dit niet wil. Maar voor gepensioneerden of alleenstaanden is het wel heel aantrekkelijk om in Duitsland te gaan wonen. Je rijdt zo de grens over naar Nederland als je bijvoorbeeld naar je werk moet. Het is ook totaal niet lastig met bijvoorbeeld betaling van het huis. Je krijgt gewoon rekeningen en maakt die over. Alleen nu niet naar een Nederlands bedrijf maar naar een Duits.