Wonen in Duitsland

Het lijkt er op dat er heel veel Nederlanders in Duitsland wonen en dat dit aantal maar blijft toenemen. Maar hoe komt dat nu eigenlijk? Natuurlijk, een kleine blik op het aanbod bij Hollandimmocenter.com laat zien dat de huizen in ons buurland veel goedkoper zijn. Maar is dat dan echt de enige reden? Of zijn er nog meer redenen waarom mensen liever in Duitsland dan in Nederland wonen? We zetten hieronder enkele redenen voor je op een rijtje.

Het leven is er rustig en fijn

Het sociale klimaat in Duitsland is veel anders dan bij ons. Duitsland is een stuk veiliger er binnen een woonwijk of dorp/stad, gaan de buren en de mensen nog veel vriendschappelijker met elkaar om. Normen en waarden zijn er bovendien nog ontzettend belangrijk. Dat merk je bijvoorbeeld ook in de gezondheidszorg. Waar veel mensen in Nederland het gevoel hebben een nummer te zijn geworden, ben je in Duitsland nog echt een persoon waar met aandacht en zorg mee omgegaan wordt.

Goedkoper leven!

Niet alleen de huizen die je bij Hollandimmocenter.com vindt, zijn stukken goedkoper dan in ons eigen land. Ook het leven in Duitsland is voordeliger. En dan hebben we het niet alleen over autorijden en de dagelijkse boodschappen. De hypotheeklasten liggen in Duitsland veel lager en het kindergeld, de Duitse kinderbijslag, is juist weer veel hoger dan bij ons. Ook liggen de belastingen stukken lager en kunnen gepensioneerden in Duitsland profiteren van een uniek en voordelig fiscaal klimaat.